Author Topic: Asking for Proper Settings  (Read 378 times)

Offline fld

  • A New Nut
  • *
  • Posts: 7
  • Gender: Male
  • I'm a llama!
Asking for Proper Settings
« on: January 30, 2004, 01:16:43 am »
Bell Sympatico High-Speed
Window XP Pro
SMC700VBR (router)
(lan with 2 computers)

computer #1

TCP options string = 020405ac0103030001010402
MTU = 1492
MTU is optimized for PPoE DSL broadband. If not, consider raising MTU to 1500 for optimal throughput.
MSS = 1452
MSS is optimized for PPPoE DSL broadband. If not, consider raising MTU to 1500 for maximum throughput.
 
Default Receive Window (RWIN) = 65340
RWIN Scaling (RFC1323) = 0 bits
Unscaled Receive Window = 65340

RWIN is a multiple of MSS
Other values for RWIN that might work well with your current MTU/MSS:
511104 (MSS x 44 * scale factor of 8)
255552 (MSS x 44 * scale factor of 4)
127776 (MSS x 44 * scale factor of 2)
 63888 (MSS x 44)  
bandwidth * delay product:

Your RcvWindow limits you to: 2613.6 kbps (326.7 KBytes/s) @ 200ms
Your RcvWindow limits you to: 1045.44 kbps (130.68 KBytes/s) @ 500ms
MTU Discovery (RFC1191) = ON
Time to live left = 51 hops

TTL value is ok.
Timestamps (RFC1323) = OFF
Selective Acknowledgements (RFC2018) = ON
IP type of service field (RFC1349) = 01011100

Precedence (priority) = 100 (flash override)
Delay = 1 (low delay)
Throughput = 1 (high throughput)
Reliability = 0 (normal reliability)
Cost = 1 (low cost)



_____________________________________________________________________
sorry i am unable to get MTU for the second computer, is ok if someone can give me a settings for the tweak (cablenut408) that will work for both computers?



thanks in advance.
AMD 64 3000+
GigaByte K8 Triton
9200 Radeon
40 + 80 HDD
768 DDR400 (yes, I need more.)
(currently using on-board sound card for now)

mccoffee

  • Guest
Re:Asking for Proper Settings
« Reply #1 on: January 30, 2004, 01:49:41 am »
Heare you go what's the mtu  showing on  the other one??

Offline fld

  • A New Nut
  • *
  • Posts: 7
  • Gender: Male
  • I'm a llama!
Re:Asking for Proper Settings
« Reply #2 on: January 30, 2004, 01:52:51 am »
can't check the computer is off (sister's computer).

because the speed im getting right now it'snt great at all.
AMD 64 3000+
GigaByte K8 Triton
9200 Radeon
40 + 80 HDD
768 DDR400 (yes, I need more.)
(currently using on-board sound card for now)

mccoffee

  • Guest
Re:Asking for Proper Settings
« Reply #3 on: January 30, 2004, 04:29:59 am »
Try the followin in cablenut   DefaultReceiveWindow = 192000
DefaultSendWindow = 49152
DisableAddressSharing = 1
InitialLargeBufferCount = 100
InitialMediumBufferCount = 240
InitialSmallBufferCount = 320
LargeBufferSize = 81920
MaxFastTransmit = 64000
MediumBufferSize = 15040
PriorityBoost = 0
SmallBufferSize = 1280
TransmitWorker = 32
FastSendDatagramThreshold = 4096
EnableFastRouteLookup = 1
EnablePMTUDiscovery = 1
IgnorePushBitOnReceives = 0
GlobalMaxTcpWindowSize = Leave blank
MaxFreeTcbs = 8000
MaxHashTableSize = 16384
MaxNormLookupMemory = 5000000
SackOpts = 1
SynAttackProtect = 1
Tcp1323Opts = 1
TcpLogLevel = 1
TcpMaxDupAcks = 3
TcpMaxHalfOpen = 100
TcpMaxHalfOpenRetried = 80
TcpRecvSegmentSize = 1460
TcpSendSegmentSize = 1460
TcpTimedWaitDelay = 30
TcpUseRFC1122UrgentPointer = 0
TcpWindowSize = Leave blank
MaxConnectionsPer1_0Server = 20
MaxConnectionsPerServer = 10
DefaultTTL = 64
DisableUserTOSSetting = 0
TcpMaxDataRetransmissions = 6
DefaultTOSValue = 92


Co/o  manosteele52

. Under your LAN connection - properties - general tab, uninstall all the protocols there that you do not need.

2. Open IE and select tools - internet options - connections - LAN settings, make sure NOTHING there is checked.

3. ALWAYS connect your modem via ethernet (NIC) and make sure you have the latest drivers for your NIC from the manufacturer. Set your NIC duplex mode to 10mb half duplex for Cable, for DSL it is ISP dependent unless you are using a router, if so then set it to 100mb full duplex for both Cable & DSL (the instructions are in my Help & Tips link). If you are using a router make sure you have the latest firmware.

4. Clear your temporary internet files.

5. Power cycle your modem, unplug it for atleast 15 seconds.

6. Download and update then do a scan with SpyBot 1.2 http://beam.to/spybotsd & Ad Aware 6.0  http://www.lavasoftusa.com/support/download to remove any spyware then install and update SpywareBlaster to stay spyware FREE. YOU MUST USE BOTH AD AWARE & SPYBOT TO ENSURE YOU ARE SPYWARE FREE SINCE ONE FINDS WHAT THE OTHER MISSES.

7. Make sure you do the faster web page tweak in Read1st  link.

8. If you have Zone Alarm as a firewall uninstall it then visit Zonelabs.com for further instructions on removing it's left over junk.

9. Install Outpost Firewall http://www.agnitum.com/products/outpost or Sygate Firewall http://www.sygate.com/, both have FREE and Pro versions and are heads above ZA.

10. Scan for viruses with your antivirus app, if you do not have one get one IMMEDIATELY, AVG 6.0  http://www.grisoft.com/us/us_dwnl_free.php is an excellent FREE AV app.

11. Make sure you have ALL of the latest Windows Updates.