Author Topic: I don't want to impose, but could someone help me?  (Read 1906 times)

Offline Seiru

  • A New Nut
  • *
  • Posts: 3
  • I'm a llama!
I don't want to impose, but could someone help me?
« on: September 21, 2002, 10:34:03 pm »
My connection has been going really bad lately, but I have no idea how to use this program to fix it. I would like some help, but keep in mind I am not asking because I'm lazy...I'm asking because I don't know what the hell I am doing. My ISP is Adelphia and I live in the Buffalo area around the area code 14221. I used the TCP-IP analyzer, and here are the results....



TCP options string = 020405b401010402

MTU = 1500
MTU is fully optimized for broadband.

MSS = 1460
Maximum useful data in each packet = 1460, which equals MSS.

Default Receive Window (RWIN) = 49640
RWIN Scaling (RFC1323) = 0 bits
Unscaled Receive Window = 49640
RWIN is a multiple of MSS
Other values for RWIN that might work well with your current MTU/MSS:
513920 (MSS x 44 * scale factor of 8 )
256960 (MSS x 44 * scale factor of 4)
128480 (MSS x 44 * scale factor of 2)
64240 (MSS x 44)

bandwidth * delay product:
Your RcvWindow limits you to: 1985.6 kbps (248.2 KBytes/s) @ 200ms
Your RcvWindow limits you to: 794.24 kbps (99.28 KBytes/s) @ 500ms

MTU Discovery (RFC1191) = ON

Time to live left = 38 hops
TTL value is ok.

Timestamps (RFC1323) = OFF

Selective Acknowledgements (RFC2018) = ON

IP type of service field (RFC1349)= 00000000



Any help would be greatly appreciated.


Offline mnosteele

  • Dr Tweak
  • Administrator Nut
  • Certifiable Nut
  • *****
  • Posts: 2353
  • Gender: Male
  • Dr Tweak
    • www.drtweak.com
Re:I don't want to impose, but could someone help me?
« Reply #1 on: September 21, 2002, 11:49:11 pm »
Welcome to the forums ;D, what OS are you using? Let me know and download Cablenut and I will give you some settings to try. :) ;)
AMD Phenom II X4 Black Edition 3.2, WD Raptor 150GB, 8GB Crucial RAM, Win 7 Ultimate

Offline Seiru

  • A New Nut
  • *
  • Posts: 3
  • I'm a llama!
Re:I don't want to impose, but could someone help me?
« Reply #2 on: September 21, 2002, 11:50:52 pm »
Using Windows XP Professional, and I have Cablenut right here ready to go.

Offline mnosteele

  • Dr Tweak
  • Administrator Nut
  • Certifiable Nut
  • *****
  • Posts: 2353
  • Gender: Male
  • Dr Tweak
    • www.drtweak.com
Re:I don't want to impose, but could someone help me?
« Reply #3 on: September 22, 2002, 12:04:58 am »
OK great try the following settings:

DefaultReceiveWindow = 384000
DefaultSendWindow = 16384
DisableAddressSharing = 1
InitialLargeBufferCount = 100
InitialMediumBufferCount = 240
InitialSmallBufferCount = 320
LargeBufferSize = 81920
MaxFastTransmit = 64000
MediumBufferSize = 15040
PriorityBoost = 0
SmallBufferSize = 1280
TransmitWorker = 32
FastSendDatagramThreshold = 4096
EnableFastRouteLookup = 1
EnablePMTUDiscovery = 1
IgnorePushBitsOnReceive = 0
GlobalMaxTcpWindowSize = 64240
MaxFreeTcbs = 8000
MaxHashTableSize = 16384
MaxNormLookupMemory = 5000000
SackOpts = 1
SynAttackProtect = 1
Tcp1323Opts = 0
TcpLogLevel = 1
TcpMaxDupAcks = 2
TcpMaxHalfOpen = 100
TcpMaxHalfRetried = 80
TcpRecvSegmentSize = 1460
TcpSendSegmentSize = 1460
TcpTimedWaitDelay = 30
TcpUseRFC1122UrgentPointer = 0
TcpWindowSize = 64240
MaxConnectionsPer1_0Server = 20
MaxConnectionsPerServer = 10
DefaultTTL = 64
DisableUserTOSSetting = 0
TcpMaxDataRetransmissions = 6
DefaultTOSValue = 92

Your caps are 3000/128 so see how those settings work for you and let me know. :) ;)
AMD Phenom II X4 Black Edition 3.2, WD Raptor 150GB, 8GB Crucial RAM, Win 7 Ultimate

Offline Seiru

  • A New Nut
  • *
  • Posts: 3
  • I'm a llama!
Re:I don't want to impose, but could someone help me?
« Reply #4 on: September 22, 2002, 12:30:18 am »
Hmm...I did what you said, but I have a feeling now that the problem is with my ISP....most sites are still a tad on the slow side. But really, thanks anyway, this is just something I'm gonna have to wait out I think.

Offline mnosteele

  • Dr Tweak
  • Administrator Nut
  • Certifiable Nut
  • *****
  • Posts: 2353
  • Gender: Male
  • Dr Tweak
    • www.drtweak.com
Re:I don't want to impose, but could someone help me?
« Reply #5 on: September 22, 2002, 12:52:55 am »
Also read here and try the other tweaks I suggest. ;) ;D
« Last Edit: September 22, 2002, 12:53:10 am by mnosteele »
AMD Phenom II X4 Black Edition 3.2, WD Raptor 150GB, 8GB Crucial RAM, Win 7 Ultimate